Handbalvrouwen gaan vliegend van start in EK-kwalificatie: Wit-Rusland opgerold

Eimert Pruis • 21:30, 06-10-2021 / Laatste Update: 04:46, 06-01-2024

De Nederlandse handbalsters hebben vanavond zonder al te veel problemen van Wit Rusland gewonnen. In Almere werd de nummer 31 van de wereld werd met 38-27 verslagen. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Griekenland.

Na wat stroeve eerste minuten had de ploeg van Interim-bondscoach Monique Tijsterman al snel een soepel ritme te pakken. Toch wist Wit Rusland de problemen in de verdediging van Oranje bloot te leggen. Te veel goals werden in de 1e helft te makkelijk weggegeven.

In de 2e helft was er gelukkig genoeg te genieten voor het publiek in het Topsportcentrum, dankzij creatieve aanvallen en spectaculaire reddingen van Tess Wester. Een kleine smet op de wedstrijd was een harde elleboog van Iryna Mokat tegen het voorhoofd van Snelder. Mokat werd met direct rood van het veld gestuurd.

De ploeg speelt voor de kwalificatie van het EK in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro tegen Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. De 2 beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi in november 2022.