Heerlijke zege voor de handbaldames tegen Roemenië op het EK

9 december 2018

ANP

De Nederlandse handbalvrouwen waren zondagavond met 29-24 te sterk voor Roemenië. Op het EK staat Oranje nu bovenaan in de poule. Een smet op de wedstrijd was wel het uitvallen van Nycke Groot. Zij heeft waarschijnlijk een hersenschudding opgelopen.


In de eerste helft gingen beide landen enorm gelijk op. Het leverde een ruststand op van 11-10. Na de thee kwam Oranje een stuk feller uit de startblokken. Al snel werd die minimale voorsprong uitgebouwd. Eerst naar 14-11, daarna naar 19-13.

De Roemenen hadden wel wat pech, in de tweede helft werd al 4 keer de lat of paal geraakt. Fijn voor Nederland, want het werd uiteindelijk 29-24. Het had nog dus nog een stuk spannender kunnen zijn!

Toernooi-opzet
Oranje heeft al een ronde op het EK overleefd. Maar in die poule gingen 3 van de 4 landen door. Die 3 landen komen dan bij 3 andere landen in een groep. Nederland begon die groep al met 4 punten, door de 2 zeges die het in die eerste groepsfase pakte. (Ze pakten er eigenlijk 3, maar Kroatië is uitgeschakeld, dus telt die wedstrijd niet meer mee).

Roemenië
Roemenië, dat in poule D begon, kwam bij Oranje in die 2e groep. Ook zij begonnen ongeslagen aan de volgende ronde. Nederland staat door de zege dus alleen bovenaan. Er gaan 2 landen door uit de 2 groepen, die onderling dan een halve finale (en daarna de finale) gaan spelen.