Laura van der Heijden beste handbalster van Europa in oktober

8 november 2016

Pro Shots

Wat gaan we lekker in het handbal. De Nederlandse mannen komen eraan, en de vrouwen staan al aan de wereldtop. De handbalsters werden tweede op het WK en vierde bij de Olympische Spelen, maar een échte prijs ontbreekt nog. Toch zijn we natuurlijk al blij met alle kleinigheidjes. Zo is onze eigen Laura van der Heijden verkozen tot beste handbalster in Europa in de maand oktober.


20 goals in 2 wedstrijden
Handbalbond EHF maakte dat dinsdagmiddag bekend. Van der Heijden blonk uit in de Champions League, waar ze twintig keer scoorde voor Team Esbjerg. De Deense landskampioen waar ook Estavana Polman speelt. “Het eerste doel is altijd om de wedstrijd te winnen met het team, maar om verkozen te worden tot beste speler maakt het alleen maar mooier", zegt Van der Heijden op de website van het EHF.

EK in december
De 26-jarige handbalster maakt zich op voor het EK handbal in Zweden, van komende maand. Zij moet samen met toppers als Tess Wester, Nycke Groot en toch ook wel Estavana Polman ervoor gaan zorgen dat Nederland de eerste prijs gaat pakken in het vrouwenhandbal. Wat een stunt zou dat zijn!