Nederlandse handballers gaan hard onderuit bij EK-debuut

AP

admin • 20:58, 09-01-2020 / Laatste Update: 21:07, 04-01-2024

De Nederlandse handballers zijn het EK in Noorwegen begonnen met een flinke nederlaag. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson, die debuteert op een Europees eindtoernooi, ging in Trondheim keihard onderuit tegen Duitsland: 34-23.

Oranje treft de komende dagen ook nog Letland en regerend kampioen Spanje. De eerste 2 in de poule plaatsen zich voor de knock-outfase.

Wel een goede 1e helft

Nederland nam in de beginfase zelfs de leiding en kwam 3-2 voor. Duitsland moest al zijn routine en schotkracht aanwenden om de debuterende ploeg in te tomen. Bij rust leidde de ervaren ploeg met ‘slechts’ 15-13. Ook de 2e helft begon Nederland goed en pikte het zijn doelpunten mee, maar na een minuut of 40 vond de Duitse ploeg het welletjes en plaatste een demarrage van 7 doelpunten op rij. De laatste minuten consolideerde Duitsland de riante voorsprong.

Kay Smits was topscorer aan Nederlandse zijde met 7 goals. Spelmaker Luc Steins scoorde 6 keer. De handballers spelen zaterdag tegen Letland en maandag tegen regerend kampioen Spanje.