Nederlandse handbalsters houden niets heel van Griekenland op Kreta

10 oktober 2021

ANP
hansbalsters

De Nederlandse handbalsters hebben in de EK-kwalificatie de 2e groepswedstrijd met overmacht gewonnen. Oranje zegevierde op Kreta met 35-14 over Griekenland. De ploeg van interim-bondscoach Monique Tijsterman leidde in Heraklion bij de rust al met 21-6.


Angela Malestein en Bo van Wetering waren met 6 treffers de beste schutters van Oranje. Debbie Bont (4), Laura van der Heijden en Merel Freriks (beiden 3) waren eveneens goed op schot.

Oranje begon afgelopen woensdag in Almere de kwalificatiereeks voor het EK van 2022 met een ruime zege op Belarus: 38-27. In dat duel was Malestein met 8 treffers ook uitstekend op dreef.

Ook Duitsland zit in groep Nederland
Duitsland zit eveneens in de poule van Nederland. De beste 2 landen van de groep plaatsen zich voor de eindronde in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. In december van dit jaar verdedigt Nederland eerst nog in Spanje de wereldtitel.

Bij Oranje ontbraken keepster Tess Wester en de opbouwspeelsters Kelly Dulfer en Inger Smits. Tijsterman koos ervoor om de 3 jongelingen Tamara Haggerty, Kelly Vollebregt (beiden goed voor 2 treffers) en keepster Yara ten Holte in Griekenland aan het werk te zien. Estavana Polman en Lois Abbingh (beiden nog geblesseerd) waren evenmin van de partij.