Nederlandse handbalsters verslaan topland Servië op WK dankzij ijzersterke verdediging

Orange Pictures

Martijn Baars • 12:25, 05-12-2019 / Laatste Update: 16:47, 07-01-2024

De Nederlandse handbalsters zijn al zeker van de volgende ronde op het WK in Japan. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade versloeg donderdagochtend topland Servië in een uitstekende wedstrijd: 36-23.

Vooral de eerste helft was bijzonder goed van Nederland. Verdedigend stond het als een huis, waardoor de Servische vrouwen maar niet door de dekking heen kwamen. Keepster Tess Wester speelde ook een uitstekende wedstrijd en voorkwam telkens een mogelijke comeback van Servië.

Dikke score

Met rust stond het al 20-12 voor Nederland, dat aan het begin van de 2e helft zelfs nog een tandje bij kon zetten aanvallend. Het verschil liep op naar 12 punten in Oranjes voordeel, maar een hele dikke zege bleef uit omdat de speelsters in de laatste 10 minuten slordig werden. De 40 goals hadden gehaald kunnen worden met iets meer scherpte. Maar het boeide niks meer, want de buit was al binnen!

Noorwegen

Nederland speelt vrijdag alleen nog tegen Noorwegen in de 1e groepsfase. De beste 3 landen gaan door naar de volgende ronde en daar hoort Nederland nu al bij.