Nederlandse handbalsters winnen in laatste seconde van Spanje op EK

Brian Vesseur • 23:30, 03-12-2018 / Laatste Update: 19:41, 07-01-2024

Wat een wedstrijd bij de Nederlandse handbalsters! In een gestoord potje tegen Spanje op het EK stond er na 60 minuten 29-28 op het scorebord. Dat was voor Oranje genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Lois Abbingh het winnende doelpunt.

Er moest zelfs nog een VAR aan te pas komen om te kijken of het doelpunt wel binnen de tijd werd gescoord!

De wedstrijd was enorm spannend. Van begin tot eind gingen beide landen gelijk op. Met rust - na 30 minuten - stond het 14-11 in het voordeel van Oranje.

Poule

Eerder won Nederland met 28-25 van Hongarije. Woensdag spelen de dames tegen Kroatië. 3 van de 4 landen uit elke poule gaan door. Dat zijn er in totaal 12, die weer in 2 groepen worden verdeeld.