Noorse handbalsters prolongeren EK-titel in superpannende finale tegen Denemarken

AFP

Trevor Wagener • 23:32, 20-11-2022 / Laatste Update: 22:18, 11-12-2023

De Noorse handbalsters hebben ternauwernood hun Europese titel met succes verdedigd. In een spannende finale, waarin de Noren lange tijd achter stonden, was de titelverdediger uiteindelijk sterker dan Denemarken: 27-25. Het is voor de Noren de 9e (!) Europese titel.

Denemarken zette in de beginfase tegen Noorwegen de goede vorm van de afgelopen wedstrijden door en nam een 9-4-voorsprong. De titelverdediger liet die achterstand niet verder oplopen, maar kwam pas in de 2e helft weer binnen een marge van 2 punten. Met nog 10 minuten te gaan werd het 22-22 en bij 24-23 kwam Noorwegen voor het eerst op voorsprong. De Denen konden niet meer terugvechten.

Oranje kopje onder

Beide landen zaten in een andere groep dan de Nederlandse handbalsters. Oranje bereikte de halve finales niet en eindigde als 6e.