Noorwegen helpt Nederland naar halve finale WK handbal, Rusland volgende tegenstander

Orange Pictures

Martijn Baars • 14:54, 11-12-2019 / Laatste Update: 22:32, 13-12-2023

Dankzij de Noorse handbalsters staat Nederland op de halve finale van het WK handbal in Japan! De Nederlandse speelsters keken met angst en beven naar de laatste groepswedstrijd tussen Noorwegen en Duitsland en zagen daar Noorwegen in winnen. Daardoor is Nederland door!

Alleen een gelijkspel bij die wedstrijd was fataal geweest voor de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade. Beide landen hielden het vooral de eerste helft heel spannend. Noorwegen nam een voorsprong van 2 doelpunten, maar ging met 17-16 rusten. Vlak na rust kon het Nederlandse kamp al een klein beetje juichen, want toen nam Noorwegen definitief afstand. Het gat werd ineens 5 punten.

Nu tegen Rusland

De voorsprong gaven de Noren niet meer uit handen: 32-29. Omdat Nederland eerder op woensdagochtend al won van Zuid-Korea, gaat Nederland als nummer 2 van de hoofdfase door naar de halve finale. Daarin moet Nederland tegen de nummer 1 van de andere poule: Rusland. De andere halve finale gaat tussen Noorwegen en Spanje.