Van Olphen stopt bij het Nederlands dameshandbalteam na 89 interlands

14 mei 2018

Foto: SCS/Michel Utrecht

Handbalinternational Sanne van Olphen stopt bij het Nederlands handbalteam. De 29-jarige handbalster uit Den Haag die 12 jaar geleden haar debuut maakte in het nationale team wordt al langere tijd gehinderd door knieklachten.


,,Jarenlang ben ik dagelijks naar de sportschool geweest om extra oefeningen te doen voor mijn knieën, maar sinds de laatste maanden heb ik ook pijn in het dagelijks leven", vertelt ze aan het AD.  Van Olphen maakte deel uit van het team dat 4e werd bij de Olympische Spelen in Rio en won zilver op het EK in 2016. Bij het WK in december in Duitsland ontbrak Van Olphen, ook door een blessure.

Verstandig
,,Mijn gevoel zegt doorgaan, maar mijn verstand zegt luister naar je lichaam.” Ze speelde in totaal 89 keer in het shirt van Oranje, en anderhalve maand geleden speelde ze nog het EK-kwalificatieduel tegen Hongarije. Of ze nog op clubniveau blijft handballen in Denemarken bij Viburg HK is onzeker. Van Olphen moet nog onder een MRI-scan om te bekijken hoe verstandig het is om wel nog in clubverband door te gaan met handballen.