Oranje handbaldames komen met schrik vrij en pakken brons

admin • 16:59, 17-12-2017 / Laatste Update: 17:59, 07-01-2024

In een volle Barclaycard Arena in Hamburg wisten de Nederlandse vrouwen een bronzen plak te verzilveren ten koste van Zweden. Waar de Oranje handbaldames de 1e helft oppermachtig waren, werd het de 2e helft ernstig spannend. De dames wisten in de laatste minuten brons uit het vuur te slepen (21-24)

Vroeg in de wedstrijd kwam het Nederlandse team in een lastige situatie terecht. Binnen een minuut kregen Debbie Bont en Yvette Broch allebei een twee minuten straf. De Zweedse dames wisten de 'vrouwmeersituatie' te benutten en bouwden de voorsprong uit naar 4-2.

Wedstrijd vol passie en strijd

Het eerste kwartier van de wedstrijd was een geweldige strijdlust te zien bij beiden ploegen. Shirtjes trekken, geschreeuw, de hele wedstrijd ademde strijd. Het felle spel leidde tot een 7-meterworp voor Zweden in de 12e minuut van de wedstrijd. Tess Wester stopte de inzet knap.

Oranje dames sterk in 1e helft

Niet veel later kwamen de Nederlandse dames voor het eerst op voorsprong door een prachtgoal van Broch. Een voorsprong die de ploeg de rest van de 1e helft niet meer uit handen gaf (8-14 bij rust).

2e helft alle controle weg

Nederland startte prima in de 2e helft, maar een kwartier voor het einde van de wedstrijd komen de Zweden weer op voorsprong (17-16). Waar de dames zo goed speelde in de 1e helft, waren ze de controle in het begin van de 2e helft totaal kwijt.

Toch brons!

De slotfase was krankzinnig. Waar de Zweedse dames 5 minuten voor tijd nog voorstonden, kwam Nederland dankzij een sterke Estavana Polman langszij. Eindstand 21-24!