Oranje handbalmannen verliezen in de slotminuut van Slovenië (video's)

Trevor Wagener • 23:22, 11-04-2019 / Laatste Update: 04:36, 08-01-2024

Wat een teleurstelling voor de Nederlandse handbal-mannen! Zij hebben in het gevecht om een EK-ticket groepshoofd Slovenië laten ontsnappen. Pas in de laatste minuut kwam Nederland voor het eerst aan de verkeerde kant van de score terecht en verloor in extremis: 26-27.

Oranje schoot in een sfeervol topsportcentrum in Almere prima uit de startblokken. In de break-out was Jeffrey Boomhouwer meerdere keren succesvol. Van afstand bepaalde Ephrahim Jerry, na een prachtige stop van goalie Gerrie Eijlers, de tussenstand op 10 tegen 5:

😱 Zo zeg! De Nederlandse @Handbalheren zijn voortvarend aan de wedstrijd begonnen en staan met 7-3 voor tegen koploper Slovenië 😎 pic.twitter.com/nYJToG1eha

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) 11 april 2019

Pure kunst

In het 2e kwartier ging Slovenië aanvallender dekken waardoor Nederland het even kwijtraakte en fouten ging maken. De ervaren en goede tegenstander, die 3e op het WK in 2017, kwam nog voor rust dichterbij: 12-11.

Door 2 doelpunten van Luc Steins sloeg Nederland vlak na de pauze een nieuw gaatje en kwam ruim voor: 19-15. Door een kunststukje van Boomhouwer, achterlangs uit een vliegend schot, tikte Oranje na ongeveer 3 kwartier spelen de 20 goals aan:

Jeffrey Boomhouwer tekent misschien wel voor de mooiste & fraaiste goal van de avond! 😍 pic.twitter.com/bHFqKsA3c2

Comeback

Slovenië werd daarna gevaarlijk uit de hoeken en kwamen op gelijke hoogte: 20-20. 7 minuten voor tijd zorgde cirkelspeler Toon Leenders voor een nieuwe voorsprong van Nederland. In de spannende slotfase maakte Slovenië optimaal gebruik van een tijdstraf van Jerry - waardoor Nederland met een mand minder stond - en sloeg in de laatste minuut alsnog toe.

2 punten

Door de verliespartij blijft Nederland steken op 2 punten uit 3 duels in de EK-kwalificatiereeks. Op zondagmiddag is de return. In het Sloveense Celje gaat de pot om 17:00 van start.