Oranje handbalsters verslikken zich in halve finale WK weer in Noorwegen (video's)

Martijn Baars • 19:53, 15-12-2017 / Laatste Update: 00:44, 08-01-2024

De Nederlandse handbalsters zijn vrijdagavond kansloos onderuit gegaan in de halve finale van het WK. Tegen Noorwegen kregen ze alle hoeken van het veld te zien. De Noren stonden binnen een kwartier met 10-2 voor en lieten die voorsprong niet meer los. Het werd in het Duitse Hamburg 32-23.

In de openingsfase lieten de Nederlandse aanvalsters het massaal afweten. Pas na 12,5 minuut scoorde de ploeg van bondscoach Helle Thomsen de 2e goal van de wedstrijd. De Noren speelden daarentegen een bijna perfecte wedstrijd en scoorden mooie goals.

Tess Wester

Gelukkig voor Oranje hield keepster Tess Wester de score nog een beetje binnen de perken. Zij hield een paar knappe ballen tegen, waaronder eentje met haar gezicht. Wester zorgde ervoor dat Noorwegen niet uitliep naar een monsterscore. Nederland kon daardoor weer een beetje aanhaken en de rust halen met een 10-17 achterstand.

Noren onbreekbaar

Nederland probeerde na rust iets te doen aan de dikke achterstand en kregen er ook wel een redelijke serie goals doorheen, maar de Noren bogen niet ver genoeg door om te breken. Oranje speelde een stuk beter dan in de eerste helft, maakte ook meer goals, maar Noorwegen bleef gewoonweg superieur. De eindstand was uiteindelijk 32-23.

Noorwegen blijft angstgegner

Door de nederlaag blijft Noorwegen de absolute angstgegner van Oranje. In Hamburg waren de Scandinaviërs voor de 4e keer op rij beter in een grote wedstrijd. In de WK-finale van 2015, in de olympische troostfinale en in de laatste EK-finale was Noorwegen ook al beter dan Nederland.

Zondag wachten de Nederlandse spelers nog op een tegenstander voor het duel om de 3e plek. De andere halve finale, die gaat tussen Zweden en Frankrijk, staat vrijdagavond op het programma.