Paul Skorupa is de Suárez van het WK handbal na bizar bijtincident

20 januari 2023

ANP
rode-kaart-paul-skorupa

Paul Skorupa mag zich de Luis Suárez van het WK handbal noemen. De Amerikaan speelde tegen Bahrein en leek zijn tegenstander in zijn arm te bijten. Het leverde hem een rode en blauwe kaart op.


Het incident op het WK handbal van donderdagavond doet uiteraard direct denken aan Suárez. De Uruguayaanse voetballer maakte er een aantal jaar geleden bijna een gewoonte van om zijn tegenstander te bijten. En precies dat leek er bij het groepsduel tussen de VS en Bahrein ook te gebeuren.

Bijten en rode kaart
Bij een 21-19 stand in het voordeel van Bahrein leken de stoppen even door te slaan bij Skorupa. De Amerikaan greep zijn tegenstander Husain al-Sayyad (35) bijzonder stevig vast en leek hem in zijn arm te bijten. De speler van Bahrein liet direct zijn bovenarm aan de scheidsrechter zien en die deelde een rode kaart uit, waardoor Skorupa van het veld moest.

Blauwe kaart
Na het zien van de televisiebeelden kwam daar zelfs nog een blauwe kaart bij voor de Amerikaan. Die houdt in dat de overtreding dusdanig ernstig is dat er ook nog een straf kan volgen na de wedstrijd waarin deze werd gemaakt.

"Ik heb het niet gezien, maar ze zeggen dat hij hem heeft gebeten", zei de Amerikaanse coach Robert Hedin na de wedstrijd: "Als dat waar is, dan is dat inderdaad een rode en een blauwe kaart."

Suárez
Luis Suárez beet tussen 2010 en 2014 in dienst van Ajax, Liverpool en Uruguay achtereenvolgens Otman Bakkal, Branislav Ivanovic en Giorgio Chiellini. Na zijn transfer naar FC Barcelona was het gedaan met zijn bijtgrage gedrag.