Polman mist trainingsstage Oranje vanwege quarantaine

19 april 2021

ANP

De rentree van Estavana Polman bij het Nederlands handbalteam was van korte duur. De international speelde in Kroatië haar 1e wedstrijden voor Oranje na haar zware knieblessure, maar ontbreekt tijdens een korte trainingsstage op sportcentrum Papendal. Polman zit namelijk in quarantaine.


Een woordvoerster van het Nederlandse handbalverbond liet aan het AD
weten dat Polman 'uit voorzorg' in quarantaine is gegaan. Verdere informatie kon ze niet geven.

Meer speelsters in quarantaine
Ook aanvoerder Danick Snelder en Laura van der Heijden zijn niet van de partij. Zij zitten vanwege coronabesmettingen bij hun Duitse clubs BBM Bietigheim en Borussia Dortmund al een tijdje in quarantaine. Snelder en Van der Heijden misten daardoor ook het drielandentoernooi in Kroatië ter voorbereiding op de Olympische Spelen, waar een gehavend Oranje verloor van het gastland (23-23) en Brazilië (19-25).

De regerend wereldkampioen zag 5 andere internationals van Borussia Dortmund, die ook het reisje naar Kroatië misten, wel aansluiten voor de trainingsstage. Bondscoach Emmanuel Mayonnade verwelkomde Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks, Yara ten Holte en Inger Smits. Jessy Kramer is voldoende hersteld van een blessure en haakt ook weer aan.