Scandinavische droomfinale WK handbal: Noorwegen tegen gastland Denemarken

25 januari 2019

imago/Agentur 54 Grad

De handballers van Denemarken stuiten in de finale van het WK handbal op Noorwegen. De Noorse handballers versloegen in de halve finale in Hamburg gastland Duitsland met 31-25.


De finale vindt zondag in het Deense Herning plaats. Duitsland speelt tegen de onttroonde titelverdediger Frankrijk om het brons.

Noorwegen op revanche?
Noorwegen bereikte in 2017 in Frankrijk voor het eerst de WK-finale maar verloor toen van het gastland. Noorwegen sloeg vooral toe in de tweede helft. Tot de rust bleef Duitsland met de steun van een uitverkocht huis redelijk in de buurt (12-14), daarna sloegen de Noren via hun topscorer Magnus Röd toe en liepen uit naar 31-25.

Frankrijk eraf tegen Denemarken
Denemarken had eerder op de dag Frankrijk onttroond. In Hamburg won de regerend olympisch kampioen voor 12.500 toeschouwers met 38-30 van de zesvoudig wereldkampioen. Onder leiding van Mikkel Hansen, met 65 doelpunten tot dusverre de topscorer van dit WK, domineerden de Denen de wedstrijd. Hansen maakte zelf twaalf treffers in de overtuigende overwinning op de Franse handballers. In de finale van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 had Denemarken Frankrijk ook al verslagen.