Tess Wester, Estavana Polman én Lois Abbingh genomineerd voor handbalster van het jaar

3 juli 2020

ANP

De Nederlandse handbalsters Estavana Polman, Lois Abbingh en Tess Wester maken kans om te worden gekozen tot de beste speelster ter wereld. De 3 internationals van Oranje behoren tot de 5 genomineerden. Polman, Abbingh en Wester veroverden eind vorig jaar met de nationale ploeg de wereldtitel.


De Nederlandse vrouwen hebben concurrentie van de Noorse Stine Bredal Oftedal, die vorig jaar met haar Hongaarse club Györi de Champions League won, en van Anna Vijachireva. De Russin is teamgenote van Abbingh bij Rostov-Don. Abbingh werd met 71 doelpunten de topscorer van het WK in Japan. Met haar laatste doelpunt, uit een strafworp, besliste ze de WK-finale tegen Spanje: 30-29.

Nog nooit een Nederlandse handbalster
Emmanuel Mayonnade, de Franse bondscoach van Oranje, behoort tot de 5 kandidaten voor de prijs voor de beste vrouwencoach ter wereld in 2019. De nominaties zijn gedaan door een panel van 18 handbalexperts, de fans kunnen nu kiezen. Op 18 juli worden de winnaars van de verschillende categorieën bekend. Nog nooit werd een Nederlandse handbalster gekozen tot de beste ter wereld.