🎥| Valse start! Nederlandse handbalvrouwen verliezen 1ste WK-wedstrijd

BSR Agency

admin • 12:27, 30-11-2019 / Laatste Update: 20:14, 04-01-2024

De Nederlandse handbalvrouwen hebben hun 1ste wedstrijd op het WK in Japan verloren van Slovenië. Na een matige start duurde het lang tot Nederland echt terug was in de wedstrijd, maar in de laatste minuten ging het alsnog helemaal mis: 26-32

Hoewel Slovenië op papier niet de sterkste ploeg uit de poule is, begon Nederland wel heel stroef aan de wedstrijd. Na 3 minuten spelen stond het 0-3 voor Slovenië. Estavana Polman bracht daar verandering in, zij maakte het 1ste Nederlandse punt van de wedstrijd en bleef in de hele 1ste helft scorend erg belangrijk voor Nederland.

Tekst loopt door onder de video.

Wester houdt het verschil met Slovenië klein 🙌

De handbaldames kijken bij de rust tegen een 15-14 achterstand aan 😒#NEDSLO #ZiggoSport pic.twitter.com/3BO2f6RX9S

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) November 30, 2019

Achterstand wordt kleiner

De hele 1ste helft bleef Nederland bezig om die vervelende achterstand weg te werken. Bij rust was dat nog niet gelukt, maar Slovenië stond nog maar 1 puntje voor: 14-15.

Na rust groeide de achterstand weer tot 15-18, maar toen was Nederland er echt klaar mee. De ploeg onder leiding van de Franse bondscoach Emmanuel Mayonnade schakelde een tandje bij en even later smeet Bo van Wetering de 18-18 tegen de touwen! Larissa Nusser maakte er niet veel later zelfs 19-18 van. Die voorsprong verdween snel weer en 5 minuten later was het verschil weer 2 punten, in het voordeel van de Slovenen: 20-23.

Het heeft 38 minuten geduurd, maar Oranje staat weer gelijk 😏

En nu door 💪#NEDSLO #ZiggoSport pic.twitter.com/ItNgqPjwdx

Slechte slotfase

Het duurde tot 25-15 tot Nederland weer op gelijke hoogte stond. Met nog maar 8 minuten te gaan, ging het echt de verkeerde kant op: 25-28. Slovenië kon steeds maar weer scoren met harde schoten vanuit de 2de lijn. De Oranjevrouwen speelde slordig en hadden geen antwoord op het spel van de Slovenen. Er is meer dan genoeg ruimte voor verbetering voor Oranje. Slovenië wint met 26-32