🎥 | Handballers krijgen een pak rammel van Slovenië: ‘We begonnen de 2e helft slecht’

6 januari 2021

Het Nederlandse handbalploeg niet gelukt om de thuiswedstrijd tegen Slovenië in de EK-kwalificatie te winnen. De sterke Oost-Europese ploeg leerde in het Topsportcentrum van Almere de Oranje-mannen een behoorlijke les: 34-23. Keeper Bart Ravensbergen hield ook niet in na afloop!


Door de verliespartij blijft de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson op 2 punten staan in de poule, dankzij de overwinning in november op Turkije. Aanstaande zondag is de uitwedstrijd tegen Slovenië in de stad Celje.

Het duel voltrok zich vanwege het coronavirus in het 'nieuwe normaal', dus in een lege zaal. Een apart beeld bij een handbalinterland in Nederland, waar juist de supporters er doorgaans een sfeervol feest van maken.

Corona
Het coronavirus hield ook de Nederlandse ploeg in aanloop naar het team in zijn greep. Spelmaker Luc Steins testte vorige maand positief en miste daardoor al met zijn club Paris Saint-Germain de Final Four van de Champions League.

Steins voegde zich begin januari wel bij Oranje op Papendal, maar was gedwongen alleen op zijn hotelkamer te blijven omdat hij maar niet negatief testte. Ook op de wedstrijddag waren zijn waardes nog niet goed.