Handbalster Lois Abbingh maakt na hamstringblessure rentree bij haar club Odense

30 september 2021

REUTERS

Lois Abbingh heeft haar rentree gemaakt bij haar Deense handbalclub Odense. De 29-jarige Nederlandse liep afgelopen zomer tijdens de verloren kwartfinale op de Olympische Spelen tegen Frankrijk een scheurtje in een hamstring op en stond daardoor wekenlang aan de kant. Abbingh ontbreekt in de selectie van Nederland voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Griekenland.

De Groningse maakte weer wat speelminuten bij Odense in de kwartfinales van het Deense bekertoernooi tegen Viborg. Abbingh had in de slotfase met een benutte strafworp een kleine bijdrage aan de zege (26-23).

Geblesseerd geraakt in Tokio
De opbouwspeelster raakte begin augustus in Tokio geblesseerd, tijdens de openingsfase van het duel met Frankrijk op de Spelen. Zonder Abbingh was Nederland kansloos (22-32). De Nederlandse bond besloot onlangs om afscheid te nemen van Emmanuel Mayonnade, de Franse bondscoach onder wie de handbalsters in 2019 wereldkampioen werden. Monique Tijsterman heeft Oranje tot en met het WK van eind dit jaar in Spanje op interimbasis onder haar hoede.