Hitler-bericht gaat footballer straf opleveren

7 juli 2020

AP

American footballer DeSean Jackson heeft een strafje gekregen van zijn club Philadelphia Eagles. De 33-jarige Amerikaan had op zijn social media antisemitische berichten gedeeld, zoals quotes van Adolf Hitler. Jackson werd daarop aangesproken door de clubleiding.


Via Insta zei hij sorry: "Ik post veel dingen die me toegestuurd worden. Ik haat niemand. Ik realiseerde me niet goed wat er in deze passage stond”, zegt hij. "Hitler heeft Joodse mensen vreselijk veel pijn bezorgd, net zoals de Afro-Amerikanen veel te lijden hebben gehad. We moeten samen vechten tegen antisemitisme en racisme. Het was een fout om berichten hierover te plaatsen en ik bied mijn excuses aan voor de pijn die ik heb veroorzaakt.”

'Ongepast'
Volgens de Eagles had Jackson niet de intentie om mensen te kwetsen, maar waren de berichten die hij publiceerde wel zeer ongepast. De club zegt teleurgesteld te zijn in de speler en vindt dat hij z’n social media juist moet gebruiken om eenheid, gelijkheid en respect te promoten. De Eagles kondigen ‘gepaste maatregelen’ aan.