Holyfield geeft toe: ‘Fury is nu de beste bokser’

24 juni 2020

REUTERS

De Brit Tyson Fury is op dit moment de beste bokser ter wereld in het zwaargewicht. Dat is de overtuiging van oud-wereldkampioen Evander Holyfield. "Het punt is dat hij als enige van de huidige generatie nog ongeslagen is”, legde de 57-jarige Amerikaan uit.


Holyfield was in 1990, 1993, 1996 en 2000 de beste zwaargewicht van de wereld. Fury heeft nu de wereldtitel van de WBC in zijn bezit. Anthony Joshua heeft 4 kampioensgordels (WBO, WBA, IBF en IBO). Toch blijft Holyfield een voorkeur houden voor Fury. “Hij zou in onze tijd, met Mike Tyson, Riddick Bowe, Lennox Lewis en mijzelf, een waardige uitdager zijn geweest. Dan had hij er zeker bij gehoord.”

Rentree
Holyfield hoopt dit jaar zijn rentree te maken in de boksring. Als tegenstander zou de 53-jarige Tyson, zijn vroegere rivaal, moeten zijn. De opbrengst van het duel wil Holyfield aan het goede doel schenken. “Ik zou niet meer gaan boksen als ik mezelf niet meer zou kunnen verdedigen en ik zou ook niet meer de ring ingaan tegen iemand van wie ik denk dat hij mij in elkaar zal slaan”, aldus ‘The Real Deal’.

Fury (31) en Joshua (30) hebben inmiddels een financieel akkoord bereikt over 2 duels. Over data en locaties is nog niets bekendgemaakt.