Cleveland Indians boeken 20e MLB-zege op rij

13 september 2017

ANP

De Cleveland Indians hebben dinsdagnacht voor de 20e keer op rij gewonnen, net zo vaak als de Oakland Athletics begin deze eeuw. In de American League werden dinsdagnacht de Detroit Tigers met 2-0 verslagen.


Francisco Lindor sloeg in de 1e inning als 1e slagman van de Indians al gelijk een homerun. Carlos Santana zette in de 6e inning de eindstand op het bord, na een wilde worp van Tigers-pitcher Drew VerHagen.

Corey Kluber, de pitcher van de Indians, gooide strak en zorgde ervoor dat de Tigers geen kans maakten op een punt. Het was zijn 3e shut-out van het seizoen.

Moneyball
Door de 20e overwinning op rij staan de Indians nu dus op gelijke hoogte met de Oakland Athletics, die begin deze eeuw ook zo'n serie zeges neerzetten. Dit geweldige verhaal werd verfilmd in de film Moneyball.

C(l)ub-record
Als de Indians woensdagnacht nóg een keer winnen van de Tigers (ze spelen dan de laatste van 3 wedstrijden tegen het team uit Detroit) dan komt het op gelijke hoogte met het record van de Chicago Cubs. In 1935 wonnen zijn namelijk 21 keer achter elkaar, het absolute MLB-record.
reacties
ReageerReageer op dit bericht