🎥 | Gregorius verliest met Yankees en ziet Astros naar World Series gaan

20 oktober 2019

De honkballers van de Houston Astros gaan naar de World Series. Ze versloegen afgelopen nacht (Nederlandse tijd) de New York Yankees met 6-4 in de 6e wedstrijd van de finale van de American League. Daarmee kwam de stand in de best-of-7-serie tussen beide ploegen op een onoverbrugbare 4-2 in het voordeel van de Astros.


Naast het kampioenschap van de American League verdienen de honkballers uit Houston daarmee een plekje op het hoogste Amerikaanse honkbalpodium, de World Series. Ze treffen daarin de Washington Nationals, die de St. Louis Cardinals uitschakelden. Het is al voor de 2e keer in de afgelopen 3 jaar dat de ploeg uit Houston de World Series haalt. In 2017 wisten de Astros het algehele Amerikaanse honkbalkampioenschap te winnen.

Belangrijke homerun
De honkballers uit Houston leidden de 6e wedstrijd tegen de Yankees lange tijd. Pas in de 9e inning wisten de New Yorkers gelijk te maken (4-4). Uiteindelijk was het 2e slagman Jose Altuve die met een belangrijke homerun de verlossing bracht. Niet alleen sleepte hij zelf een punt binnen, ook sloeg hij teamgenoot George Springer binnen (6-4). Beiden kwamen juichend over de thuisplaat en werden er opgewacht door alle Astros.

MVP
De ploeg uit Houston kreeg de beker voor het winnen van de American League, Altuve werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP). Voor Didi Gregorius, de Nederlandse speler van de Yankees, betekende het verlies het mislopen van een plek in de World Series.