Honkbalbondscoach hoopt dat Europese titel-vorm doorzet op OKT: ‘Staat een goed team’

16 september 2019

ANP

De bondscoach van de Nederlandse honkballer kan tot een bepaalde hoogte genieten van de Europese titel met zijn ploeg. Evert-Jan 't Hoen hoopt dat het succes deze week doorwerkt bij het olympisch kwalificatietoernooi, ook wel het OKT genoemd.


De honkballers werden zondag in het Duitse Bonn voor de 23e keer Europees kampioen door in de finale van Italië te winnen. Kalian Sams had met een Grand Slam een groot aandeel in de 5-1-zege. "Er staat een heel goed en gedreven team. Europees kampioen worden is natuurlijk fantastisch maar de grootste prijs kunnen we komende week pas verdienen", zei de 43-jarige 't Hoen tegen de NOS.

Waken voor onderschatting
"We zijn favoriet, al zie je wel dat alle landen steeds beter worden. Israël heeft zich bijvoorbeeld ook geplaatst, dus het wordt een heel grote strijd." Nederland was dankzij het bereiken van de halve finales van het EK al zeker van deelname aan het OKT. Dat duurt van woensdag tot en met zondag. Er doen 6 landen mee en alleen de winnaar gaat naar de Spelen in Tokio.

't Hoen houdt bij het OKT vast aan dezelfde selectie van 'Team Kingdom of the Netherlands'. De kracht van de tegenstanders kan hij nog niet helemaal bepalen. "Er kunnen nog spelers gewisseld worden voor het OKT, dus misschien komen er bij alle landen nog wat spelers bij, maar dat zien we woensdag wel", blijft de bondscoach helder.

Tegenstanders
Oranje speelt vanaf woensdag iedere dag een wedstrijd op het OKT en staat achtereenvolgens tegenover Tsjechië, Israël, Spanje, Zuid-Afrika en Italië.