Honkballer Loek van Mil overlijdt op 34-jarige leeftijd na ongeval

29 juli 2019

Arie Bevaart

Loek van Mil is zondag op 34-jarige leeftijd overleden. De honkballer is overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval van afgelopen december. Vorige week kondigde de pitcher van Neptunus nog zijn afscheid aan als honkballer.


Van Mil kwam vorig jaar in het nieuws toen hij in Australië als werper van Brisbane Bandits in kritieke toestand in een ziekenhuis in Canberra werd opgenomen. Hij liep toen ernstig hoofdletsel op bij een wandelongeluk.

De bond geeft op verzoek van de familie geen nadere toelichting over de precieze omstandigheden, meldde technisch directeur Tjerk Smeets.

Carrière
Van Mil kende een lange en succesvolle carrière waarin hij in de Nederlandse hoofdklasse uitkwam voor HCAW en Curaçao Neptunus. De werper speelde als prof in Amerika voor onder meer de Minnesota Twins en de Los Angeles Angels en in Japan voor Tohoku Rakuten Golden Eagles. Hij maakte sinds 2007 deel uit van de nationale selectie voor grote toernooien als het WK in 2007, de World Baseball Classic in 2013 en 2017. In 2016 maakte hij deel uit van de ploeg die het EK in eigen land won.

Van Mil had onlangs zelf naar buiten gebracht dat hij was gestopt met honkbal.