🎥 | Blue Jays-fans gaan viral na missen van kapitale homerun-vangbal: ‘Voel me verschrikkelijk’

30 september 2022

2 supporters van MLB-team Toronto Blue Jays kunnen zichzelf wel voor hun kop slaan. Frankie Lasagna en Kyle Mulligan slaagden er níét in om de 61ste homerun-bal van New York Yankees-beuker Aaron Judge te vangen en gingen daarmee volop viraal.


In de zogeheten American League East versloeg Yankees woensdag het Canadese team (5-2), maar uiteraard waren alle ogen gericht op Judge. De mepper kon het homerunrecord in 1 seizoen van Roger Maris uit 1961 evenaren en deed dat ook in stijl.

Record Aaron Judge
Liefst 37,008 supporters keken in het Rogers Centre in Toronto toe hoe Judge zijn 61ste de tribunes in sloeg. Lasagna en Mulligan waanden zich met hun handschoenen aan voor héél even verre-velders en wilden de bal maar wat graag vangen. Helaas voor hen, en vooral voor Mulligan, misten zij de bal met enkele centimeters.

Da's pech voor hen: een gevangen bal is in de Verenigde Staten al een souvenir op zich en dus veel geld waard, laat staan 1 met de waarde van Judge's recordmoment. Volgens Amerikaanse media had deze bal alleen al op internet zo'n 250 duizend dollar opgeleverd.

Aaron Judge 61ste homerun-bal
En de bal? Die ging uiteindelijk via een Toronto-coach (Matt Buschmann) naar Jays-speler Jordan Romano die hem Yankees-man Zack Britton gaf, die hem terugbracht bij teamgenoot Judge. Die hard-supporters Mulligan en Lasagna werden vervolgens volop gezocht door de pers. Mulligan kwam zelfs bij talkshowhost Jimmy Kimmel in de show. "Ik voel me verschrikkelijk", lachte de Jays-fan om zijn moment van fame en shame (zie onder).

Lasagna was er kalmer onder. "Ik dacht eigenlijk dat ik geen kans had om hem te kunnen vangen, totdat ik het later zag. Toen dacht ik: 'nou...?' Hij (Mulligan) voelde de bal echt zijn handschoen missen, en voelde zich dan ook erg slecht." Wij begrijpen wel waarom...