Nederland verslaat Taipei in extremis en gaat een ronde verder

admin • 15:07, 08-03-2017 / Laatste Update: 14:57, 12-12-2023

De Nederlandse honkballers doen het meer dan geweldig op de World Baseball Classic. Door ook de 2e wedstrijd van het toernooi om de wereldtitel te winnen heeft de ploeg Hensley Meulens de 2e ronde gehaald.

Nadat het de eerste wedstrijd tegen een van de gastlanden Zuid-Korea met 5-0 won, werd ook het Chinese Taipei met 5-6 opzij gezet. Met nog een wedstrijd tegen Israël te spelen zijn de Nederlanders al verzekerd van een plaats bij de beste 8 van de wereld. Ook de Israëlische ploeg won haar wedstrijden tegen Zuid-Korea (2-1) en Chinese Taipei (15-7).

Sterkste ooit

'Het sterkste Nederlandse team ooit' begon moeizaam aan het duel tegen Taipei. De Aziaten boden meer tegenstand dan van tevoren verwacht. Na 8 innings stond er een 5-5 stand op de teller.

Molens

Terwijl er op het beeldscherm in Zuid-Korea leuke feitjes over Nederland verschenen als 'Wist u dat er in Nederland nog zo'n 1.200 werkende molens staan?', waren de blikken van de aanwezige toeschouwers vooral gericht op het scorebord.

Pas in de 9e inning trok Nederland de overwinning naar zicht toe. Met 3 man op het de honken werd er een bal door Jurickson Profar in het achterveld geslagen, waarna de Nederlanders het 11e punt van de wedstrijd konden maken.

WK Honkbal

Op het WK haalde de Nederlanders vorig jaar verrassend de halve finale, waarin het werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen de Dominicaanse Republiek. Het WK Honkbal bestaat niet meer, maar is vervangen door de World Baseball Classic zodat ook de spelers uit de Amerikaanse competitie mee kunnen doen aan het toernooi.

Nederland zal de volgende ronde van het kampioenschap om de wereldtitel in Tokio in Japan af moeten werken. De World Baseball Classic wordt namelijk in vier landen gehouden. De halve finales en de finale worden in Amerika afgewerkt.

Sportnieuws geeft kaarten voor Nederland - Italië weg! Wil jij daar kans op maken klik dan hier!