Nederlands international Jurickson Profar vindt nieuwe honkbalclub

3 december 2019

AP

Jurickson Profar vertrekt na 1 seizoen alweer bij de Oakland A's. De 26-jarige tweede honkman gaat komend seizoen voor de San Diego Padres spelen.


Profar was onderdeel van een transfer die catcher Austin Allen de omgekeerde weg, van San Diego naar Oakland, liet bewandelen. San Diego was op zoek naar een tweede honkman nadat het Mexicaanse talent Luis Urias vorige week via een andere spelersruil naar de Milwaukee Brewers was vertrokken.

Switch hitter
Profar, afkomstig van Curaçao, gold bij zijn komst naar de Amerikaanse profcompetitie als een van de grootste talenten van zijn lichting. Die belofte heeft de switch hitter (Profar slaat zowel van de linker- als de rechterzijde van de plaat) nooit helemaal kunnen inlossen, al is hij nog steeds relatief jong.

Hij maakte in 2010, als 17-jarige, zijn debuut in de opleiding van de Texas Rangers. Bij die club debuteerde hij al vrij snel, eind 2012, op het hoogste niveau, de Major League. Daar speelde hij de eerste jaren niet al te veel en miste de seizoenen 2014 en 2015 geheel door schouderproblemen en een schouderoperatie.

20 homeruns
Pas vorig seizoen werd hij echt een vaste waarde en sloeg toen ook meteen 20 homeruns voor de Rangers. Aan het eind van vorig jaar werd hij niettemin verhandeld aan Oakland, waar hij moeizaam begon, maar uiteindelijk een goede tweede seizoenshelft had en wederom 20 homeruns liet noteren.