OEI! Honkballer Suzuki onder vuur door steunen Trump tijdens huldiging

5 november 2019

AFP

Kurt Suzuki heeft het verpest bij een groot deel van de aanhang van de Washington Nationals. De catcher van de winnaar van de World Series zorgde bij de huldiging op het Witte Huis in heel Amerika voor ophef met een steunbetuiging aan president Donald Trump.


Suzuki, een geboren Amerikaan met Japanse roots, droeg op het bordes in Washington een pet met ‘Make American Great Again’, de slogan van Trump. De president was aangenaam verrast door die actie en gaf de 36-jarige catcher voor een miljoenenpubliek een spontane knuffel.

'Voor de lol'
De Trump-fans vonden het ‘politieke statement’ fantastisch. Maar lang niet iedereen was blij met Suzuki, die na afloop zelf verklaarde dat hij de pet alleen maar voor de lol op zijn hoofd had gezet.

De honkballers van de club hebben kennelijk minder moeite met de president. Zo kreeg Trump ook een shirt overhandigd van Nationals-icoon Ryan Zimmerman.

Niet iedereen aanwezig
Niet alle kampioenen waren van de partij bij de huldiging. 10 spelers ontbraken op het feest in Washington. Onder anderen sterspeler Anthony Rendon, Victor Robles en Sean Doolittle schitterden door afwezigheid. Van laatstgenoemde is bekend dat hij dat om prinicipiële redenen deed.