Yankees-coach Hensley Meulens is weer bondscoach Team Nederland bij World Baseball Classic

7 september 2022

AP

De welbekende Hensley Meulens is in 2023 de bondscoach van Nederland bij de World Baseball Classic. Dat was de coach van de New York Yankees in de voorgaande 2 jaren ook. Meulens was zelf een tophonkballer van Curaçao en bereikte de vorige 2 keer de halve finale met 'Team Kingdom of the Netherlands'.


De World Baseball Classic is het enige toernooi waarin Nederland gebruik kan maken van (veelal Antilliaanse) profs die in de MLB spelen, zoals Xander Bogaerts, Ozzie Albies en Kenley Jansen. Een nog veel beter team, dus.

"Met Hensley hebben we een manager met veel ervaring, die bovendien zeer gerespecteerd wordt binnen de honkbalwereld", zegt technisch directeur Van den Hurk. "Hij heeft ons al twee keer tot de halve finale geleid en is sinds zijn tweehonkslag tegen Cuba op de Olympische Spelen van 2000 bovendien het gezicht van de samenwerking binnen het Koninkrijk."

Hensley is sinds 2013 ook bondscoach van Nederland.

Programma
De World Baseball Classic wordt van 8 tot en met 21 maart gespeeld op vier locaties. Nederland treft in de eerste groepsfase gastland Taiwan, Cuba, Italië en een qualifier. De tweede ronde is in Japan, de finaleronde vindt plaats in Miami.