Zien om te geloven! Honkballer Mike Trout breekt knuppel en blesseert scheidsrechter

15 juni 2022

Getty Images
Mike Trout

Beste honkballer ter wereld Mike Trout is de schrik van iedere tegenstander. Maar sinds afgelopen nacht ook van de scheidsrechters. Plate umpire Nate Tomlinson ging in Los Angeles gewond van het veld nadat hij in zijn gezicht was geraakt door een gebroken knuppel van de buitenvelder van LA Angels.


In de uitwedstrijd tegen Los Angeles Dodgers probeerde Tout in de 9e inning met 1 man uit nog iets te doen aan de 2-0-achterstand. Daarbij raakte hij een bal dusdanig ongelukkig dat zijn knuppel in tweeën brak en een bizar ongeval veroorzaakte. Knuppels breken in de MLB wel vaker, maar deze keer kwam het stuk hout precies op ooghoogte tussen de spijlen van het beschermingsmasker van Tomlinson terecht.

Bebloed gezicht
Tot grote schrik van alles en iedereen in het met 51.000 toeschouwers gevulde Dodger Stadium ging de umpire tegen de vlakte en moest hij zich met een bebloed gelaat laten vervangen.

Toch 2-0-zege voor Dodgers
Na de onderbreking werd het nog even spannend. Want na Trout, die met zijn ongelukkige klap het eerste honk bereikte, kwamen ook Shohei Othani en Matt Duffy nog op de honken. Verder dan dat liet Dodgers-closer Craig Kimbrel het echter niet komen. Met twee strike-outs stelde hij de 2-0 zege voor de thuisclub veilig.