Anaheim trekt stand gelijk in play offs tegen Nashville

AFP

Bart van der Wijst • 08:33, 19-05-2017 / Laatste Update: 10:12, 12-12-2023

Het is ongekend spannend tussen Anaheim Ducks en Nashville Predators. Eerstgenoemde was vannacht na overtime voor Nashville, dat thuis speelde: 2-3. Corey Perry was de grote held names de Ducks door de winnende te maken. Door de uitslag is de stand na 4 wedstrijden nu 2-2, wedstrijd 5 vindt zaterdag plaats in Anaheim. Dan speelt men in het Honda Center.

In de strijd om de Western Conference Final hadden de Ducks nog een appeltje te schillen met Nashville. In het vorige duel wonnen de Predators namelijk drie minuten voor het einde. Anaheim kwam goed uit de startblokken en had na het tweede kwart een voorsprong van 2 punten. Rickard Rakell (7de doelpunt in play offs) en Nick Ritchie scoorden namens de uitploeg.

Nashville komt langszij, Ducks winnen

Het derde kwart leek enigszins op die van de vorige partij. Het enige verschil was dat Anaheim nu een 0-2 voorsprong verdedigde, in plaats van een 0-1. Afijn, de Predators kwamen langszij vlak voor het einde. P.K. Subban scoorde met nog 7 minuten op de klok de aansluitingstreffer: 1-2. Filip Forsberg kreeg de Bridgestone Arena pas echt gek door een halve minuut voor de laatste zoemer te scoren.

Uiteindelijk bleek het momentum voor Nashville toch niet voldoende. In overtime gingen de teams gelijk op, maar de Ducks gingen er uiteindelijk als winnaar vandoor. Corey Perry schoot, via de stick van P.K. Subban, de winnende binnen achter de kansloze doelman Pekka Rinne.

Zaterdag rematch

Zaterdag vertrekt het hele circus naar Anaheim, Californië, voor wedstrijd 5 van deze 'best-of'7'-serie. In het Honda Center wordt dan bepaald wie er op voorsprong komt. De andere wedstrijd, die van de Eastern Conference, gaat vanavond verder. Daar verdedigt Ottawa Senators een voorsprong van 2-1 tegen Pittsburgh Penguins.