Duitse ijshockeyteams helemaal klaar met Tilburg Trappers: ‘Verdwijn!’

17 mei 2018

Pro Shots

Ze waren de beste ploeg van Nederland en verlieten daarom de Nederlandse competitie voor de Duitse Oberliga, maar ook daar zijn de Tilburg Trappers veel te goed. De Brabanders zijn al 3 keer op rij kampioen geworden en in Duitsland zijn ze daar wel een beetje klaar mee. Ze willen dat TT verdwijnt.


Maar liefst 8 van de 12 teams uit de Oberliga (het 3e niveau in Duitsland) heeft aangegeven dat ze liever willen dat Tilburg Trappers ophoepelt uit de competitie.  Die teams willen dat TT een niveautje hoger gaat spelen, in DEL2.

Veel te goed
Niet goed, want de Brabantse club is veel en veel te goed voor de competitie. Dit seizoen werden ze kampioen met een straatlengte voorsprong. Ze hadden 28 punten meer dan de nummer 2. Omdat Tilburg Trappers een gastploeg is, kunnen ze niet zomaar promoveren.

Weinig zorgen
Sven Brok, de grote baas van TT, maakt zich geen zorgen over de toekomst van zijn club in Duitsland. ''We hebben met elke club een goede verstandhouding. Het is de clubs vooral een doorn in het oog dat wij niet kunnen promoveren. Dat hebben wij drie jaar geleden zo met de Duitse ijshockeybond afgesproken'', zegt hij tegen de NOS.

Promotie?
Of Tilburg Trappers ooit in Duitsland kan promoveren, is niet bekend. De Duitse bond heeft niet de zeggenschap over de 2 hoogste ijshockeyniveaus, die ligt bij de clubs zelf.