Nashville op voorsprong tegen Ducks in Western Conference Final

AFP

Bart van der Wijst • 08:57, 17-05-2017 / Laatste Update: 17:37, 12-12-2023

Nashville Predators heeft goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. De ploeg van coach Peter Laviolette versloeg Anaheim Ducks in de eigen Bridgestone Arena: 2-1. Hierdoor staan de Predators ook met 2-1 voor in de 'best-of-7'-serie. De winnaar plaatst zich voor de finale van de Stanley Cup en wint de Western Conference Final.

Lang leek het er niet op dat Nashville er met de overwinning vandoor zou gaan. Na twee periodes keek de thuisploeg namelijk tegen een 0-1 achterstand aan. Corey Perry had Anaheim Ducks namelijk op voorsprong gezet. Het derde kwart werd furieus begonnen door Nashville, dat al na 3 minuten langszij kwam. Filip Forsberg tekende voor zijn 6de goal deze play off-serie én nog belangrijker, voor de 1-1. Net voor het einde besliste Roman Josi het duel door de 2-1 te scoren.

Serie gaat verder

De 'best-of-7'-serie gaat 18 mei verder met wederom een wedstrijd in de Bridgestone Arena. De winnaar van deze serie gaat naar de Stanley Cup-finale. Daarin treft het de winnaar van het duel uit de Eastern Conference Final. Daar staan Pittsburgh Penguins en Ottawa Senators tegenover elkaar, de stand is na 2 duels 1-1.