Nashville Predators vergroot problemen voor St. Louis in NHL-play offs

AFP

Bart van der Wijst • 09:01, 03-05-2017 / Laatste Update: 00:06, 09-01-2024

Nashville Predators heeft St. Louis Blues dieper in de problemen gebracht. In de eigen Bridgestone Arena werd met 2-1 gewonnen, waardoor de stand in de play offs nu 3-1 is. Nashville heeft hierdoor aan één overwinning genoeg om de conference finals te halen. Aanstaande vrijdag kan het gebeuren, dan wordt er gespeeld in St. Louis.

Het was een doodsaaie wedstrijd in Nashville, waar het publiek lang - héél lang - moest wachten op een doelpunt. In de eerste twee kwarten - van 20 minuten - werd namelijk niet gescoord. Het was uiteindelijk Ryan Ellis die met zijn 4de treffer in deze play offs de score opende: 1-0. Met nog 7 minuten op de klok besliste James Neal, na een goede solo, de wedstrijd door te scoren. Joel Edmundson deed namens St. Louis Blues nog wat terug enkele minuten voor tijd.

New York brengt spanning terug

Elders in de NHL-play offs was het New York Rangers dat goede zaken deed. In het eigen Madison Square Garden werd Ottawa Senators aan de kant gezet: 4-1. Hierdoor is de spanning terug in de wedstrijd tussen New York en Ottawa, het staat nu 1-2 in het voordeel van de Canadezen. De Rangers maakten al vrij snel duidelijk dat er niets te halen viel. Mats Zuccarello, Michael Grabner, Rick Nash en Oscar Lindberg zetten de ploeg op een 4-0 voorsprong. Jean-Gabriel Pageau deed in het laatste deel van kwart 2 wat terug.