Nederlands succes! IJshockeyers Tilburg Trappers winnen voor 3de keer op rij Oberliga

20 april 2018

Arie Leeuwesteijn

Voor de 3de keer op rij zijn de Tilburg Trappers kampioen geworden van de Oberliga. In de beslissende wedstrijd in en tegen Deggendorf werd na overtime met 2-3 gewonnen.


Veel goals in 2de periode
In de 1ste periode tastten beide ploegen elkaar vooral af, waren er weinig kansen te noteren en werd er ook niet gescoord. Hoe anders was dat in periode 2. In een tijdsbestek van 6 minuten lag de puck 4 keer in het netje, eerlijk verdeeld over beide doeltjes. 2 keer kwam Trappers op voorsprong (via Nardo Nagtzaam en Max Hermens), 2 keer had Deggendorfer SC weinig tijd nodig om in powerplay voor de gelijkmaker te zorgen: 2-2.

Extra support

In periode 3 was het erop of eronder en beide ploegen gingen tot het gaatje. Deggendorfer SC, dat zich in Tilburg 2 keer behoorlijk had laten afdrogen (9-3 en 6-1) werd door het constant zingende publiek energie aangedragen. Trappers werd door de circa 120 meegereisde fans ook goed aangemoedigd.


Spannende overtime
Het spel golfde op en neer, er waren ook kansen aan beide kanten maar de puck wilde er maar niet in. Beide goalies (Ian Meierdres bij Trappers) vertolkten een hoofdrol. Het liep uit op overtime, met golden goal. Trappers ontsnapte toen Ian Meierdres even mis zat en de puck wel tussen zijn benen door, maar niet in het netje zag belanden. Even later was het aan de andere kant wel raak. Ryan Collier was de man die Trappers de 3de Oberliga-titel op rij schonk.