NHL-keeper (24) overleden na heftig ongeluk op Fourth of July

5 juli 2021

Getty Images

In de Verenigde Staten werd zondag Independence Day, ook wel Fourth of July genoemd, gevierd. Bij één van die talloze feestjes ging het gruwelijk mis, daarbij overleed Matiss Kivlenieks. De 24-jarige keeper van Columbus Blue Jackets kwam door een heftig ongeluk om het leven.


Matiss Kivlenieks zat met vrienden in een hottub toen er iets mis ging bij het afsteken van het vuurwerk, wat traditioneel wordt afgestoken op Independence Day. Het vuurwerk vloog in de richting van Kivlenieks en de anderen die in de jacuzzi zaten. Zij probeerden weg te komen en daarbij gleed de doelman uit en kwam hij met zijn hoofd op een betonnen vloer. Dat schrijft CNN.

Groot verdriet
Het incident gebeurde in Novi, Michigan en volgens politieluitenant Jason Meier was Kivlenieks dood verklaard voordat hij bij het ziekenhuis aankwam. "Het is nog steeds een actief onderzoek, maar we behandelen het als een tragisch ongeval", sprak Meier.

"We zijn geschokt en bedroefd door het verlies en we betuigen ons diepste medeleven aan zijn moeder, Astrida, zijn familie en vrienden in deze wrede tijd. Kivi was een uitstekende jonge man die elke dag iedereen begroette met een glimlach en de impact die hij had tijdens zijn 4 jaar bij onze organisatie zal niet worden vergeten", vertelde John Davidson, president van de Blue Jackets.

Op social media regent het condoleances