San Jose Sharks haalt uit tegen Edmonton Oilers

AFP

Bart van der Wijst • 15:04, 19-04-2017 / Laatste Update: 02:15, 05-01-2024

San Jose Sharks heeft het vierde duel van de NHL-play offs overtuigend gewonnen. In het eigen SAP Center werd Edmonton Oilers met 7-0 aan de kant gezet. Joe Pavelski en Logan Couture waren met ieder twee doelpunten belangrijk. Door de overwinning van San Jose is de spanning in het 'best-of-7-duel' helemaal terug. De stand na vier duels is 2-2.

Al na 15 seconden lag de puck in het net. Het was Pavelski die Edmonton-goalie Cameron Talbot verschalkte. Vervolgens was het Logan Couture die de score verdubbelde voor het einde van het eerste kwart. In kwart twee was San Jose vervolgens op schot, er werd vier keer gescoord. Marleau, Sørensen en wederom Pavelski en Couture waren trefzeker. In het laatste kwart was het David Schlemko die voor het toetje zorgde door de 7-0 te maken.

Spanning bij New York-Montreal

Ook bij de wedstrijd tussen de Rangers en de Canadiens is de spanning weer helemaal terug. In het Madison Square Garden was het New York dat er met de overwinning vandoor ging: 2-1. Namens de thuisploeg waren het Jesper Fast en Rick Nash die trefzeker waren, voor Montreal scoorde Canadiens Torrey Mitchell. Na vier duels staat het 2-2.

Columbus doet wat terug

In de play off-wedstrijden tussen de Blue Jackets en de Penguins is de spanning enigszins terug. Eerstgenoemde wist gisterenavond te winnen waardoor de stand nu 1-3 is. Daardoor verlengde Columbus de 'best-of-7-serie' minimaal met een wedstrijd.