Sloopkogel speelt kleuterjuf en trekt twee kleuters uit gevecht (video)

17 mei 2018

Je kan veel van Dustin Bufyglien (spreek uit als Baflin) zeggen, maar vies van een matpartijtje is deze sloopkogel niet. Met 120 kilogram schoon aan de haak is 'Big Buff' een van de bruutste spelers in de NHL. Toch trad hij afgelopen nacht even als vredestichter op toen hij eigenhandig twee tegenstanders uit een gevecht trok.


Tijdens de 3e wedstrijd tussen de Winnipeg Jets en Vegas Golden Knights in halve finale van de playoffs liepen de gemoederen even hoog op. Toen Mark Scheifele van de Jets in botsing kwam met goalie Marc-André Fleury van de Knights, waren de poppen aan het dansen. Overigens won Vegas en staat de ploeg nu op een 2-1 voorsprong.

Vredestichter Byfuglien
Gelukkig was daar de grote nummer 33 van de Jets om even orde op zaken te stellen nadat een speler of 7 boven op elkaar lagen te matten. De verdediger greep letterlijk twee tegenstanders in hun nekvel en zette die even op hun plek.

Trackrecord
De grote speler staat vooral bekend om zijn dikke checks in de NHL en de nodige matpartijen. Ter vermaak even een video van een van zijn zwaarste hits: