IRONMAN dan toch overstag en gelast Europese evenementen tot juli af

6 april 2020

BSR Agency

De organisatie van IRONMAN triatlons heeft besloten om alle evenementen in Europa tot eind juli af te gelasten. Dat is een hele verandering in hun opvatting van nog geen week geleden. Toen liet de organisatie weten geen enkele aanleiding te zien aan te nemen dat bijvoorbeeld de IRONMAN 70.3 van Westfriesland niet door zou kunnen gaan.


"Gezien de laatste ontwikkelingen rondom COVID-19, is besloten dat alle Europese IRONMAN-wedstrijden tot en met juni 2020 geen doorgang vinden. Dit besluit is genomen op basis van de maatregelen en richtlijnen die door internationale en nationale regeringen en gezondheidsinstanties zijn afgekondigd. Dit betekent dus ook dat IRONMAN 70.3 Westfriesland, 5150 en 4:18:4 Westfriesland en bijbehorende side-events geen doorgang kunnen vinden op 26, 27 en 28 juni 2020."

Terwijl op 31 maart werd er nog het volgende gecommuniceerd: "Wij als Extra Leisure, organisator van IRONMAN Westfriesland, monitoren constant de situatie en volgen de richtlijnen die door de regering wordt opgelegd. Op dit moment is het niet noodzakelijk om evenementen op of na 1 juni 2020 af te gelasten. Hierom gaan wij door met de organisatorische werkzaamheden voor IRONMAN Westfriesland. We willen iedereen erop wijzen dat de huidige annuleringsvoorwaarden blijven gelden en er geen geld terug wordt gegeven wanneer er geen annuleringsverzekering is afgesloten."