Jamie Morrison verlengt contract als bondscoach van de Nederlandse volleybalsters

19 december 2018

EPA

Jamie Morrison is ook de komende twee jaar de bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen. Het contract met de Amerikaan is door de volleybalbond Nevobo verlengd tot en met 2020.

Morrison leidde Nederland in oktober naar historische plaats op het WK. 
De 38-jarige Amerikaan werd in 2017 aangesteld als opvolger van Giovanni Guidetti. Onder Morrison haalde Oranje twee keer de Final Six van de Nations League, het zilver op het EK van 2017 en de vierde plek op het afgelopen WK. 

Spelen
,,Ik ben extreem verheugd dat ik de reis met dit team naar de Olympische Spelen van 2020 mag vervolgen. We hebben een fantastische groep vrouwen die in staat is tot grote prestaties te komen. Het afgelopen WK was hiervan slechts het begin. Het is een grote eer dat ik dit team kan blijven leiden”, zegt Morrison in een reactie. Ook aanvoerster Maret Balkestein-Grothues is blij met de contractverlenging. ,,De afgelopen twee jaar hebben we onder zijn visie voor de medailles gespeeld op de grote eindtoernooien. Nu is ons vizier gericht op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, en dat gaan we als team onder Jamie’s leiding met veel vertrouwen tegemoet.”

Kwalificaties
De komende twee jaar moet Oranje zich richten op de Nations League, het EK van 2019 en de Olympische Spelen in Tokio. Voor de Spelen van 2020 moet Oranje zich kwalificeren via één van de twee olympische kwalificatietoernooien.