Jeffrey Herlings was tijdelijk verlamd na crash: ‘Ik had geen gevoel meer’

23 september 2020

Juan Pablo Acevedo/KTM Images

Jeffrey Herlings heeft meer verteld over zijn crash op de training voor de GP in het Italiaanse Faenza, begin september. Daarbij liep hij een nek- en schouderblessure op. ,,Ik was tijdelijk verlamd en had minimaal een halfuur geen gevoel meer van mijn nek tot aan mijn benen”, schrijft de motorcrosser op zijn Instagram.


De 4-voudig wereldkampioen landde in een langzame ronde op een zacht deel van de baan, waardoor zijn voorkant vast leek te staan. Vervolgens sloeg hij over de kop en ving hij de klap op met zijn nek, voordat hij verder rolde. Hij moest per helikopter worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Sorry
Lang bleef het stil rondom Herlings, nu geeft hij een update op zijn Instagram-pagina. ,,Sorry dat ik niet eerder wat heb laten horen. Ik kan niet omschrijven hoe verschrikkelijk het was om tijdelijk verlamd op de grond te liggen en geen gevoel meer te hebben vanaf mijn nek tot aan mijn benen voor minimaal een halfuur.”

Door het oog van de naald
,,De dokters vertelden me dat ik door het oog van de naald ben gekropen en geluk heb gehad dat ik niet verlamd ben gebleven”, schrijft hij zelfs. ,,De dokters zeggen dat ik volledig zal herstellen van deze blessure, ik heb 3 kleine breuken en het herstel zal niet te lang duren.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@jeffrey_herlings84) op