🎥 | Joost Luiten heeft last van hitte en jetlag in Newport

13 augustus 2020

Wil Besseling is na de eerste ronde van de Celtic Classic in het Britse Newport de beste Nederlandse golfer op de 11de plaats. De Noord-Hollander noteerde 67 slagen en met die score van 4 onder par had hij 3 slagen meer nodig dan Thomas Pieters. De Belgische prof leidt met 64 slagen (-7).


Joost Luiten kwam niet in zijn ritme. Met liefst 5 bogeys op zijn kaart was een goede score onmogelijk. Met 72 slagen (+1) staat de geboren Bleiswijker gedeeld 89ste. Een slechte start dus voor Luiten, die in 2014 op de baan van Newport het Wales Open won.

Jetlag
De 6-voudig winnaar op de Europese Tour vreesde al dat het een moeilijke dag zou worden, want hij was maandag met een flinke jetlag uit San Francisco gekomen, waar hij had meegedaan aan de major US PGA Championship. ,,De afgelopen dagen waren pittig”, schreef hij eerder op zijn website. ,,De hitte helpt niet als je van een jetlag probeert af te komen. Op de baan is het snikheet en in het hotel is het niet veel aangenamer. Er is airco, maar die werkt niet of nauwelijks. Het is dus even bikkelen, maar dat hoort bij het leven van een Tourpro, mij zul je daar niet over horen klagen.”

Lars van Meijel en Darius van Driel openden met 75 slagen (+4) en bungelen onderin het klassement.