Franse judokampioene hevig toegetakeld: ‘Wat ontbrak er aan bewijs? De dood, misschien?’

2 december 2021

Instagram, Icon Sport

Een bizar verhaal in Frankrijk. Margaux Pinot, afgelopen zomer met de Franse judoploeg olympisch kampioene, is naar eigen zeggen flink toegetakeld door haar vriend, coach en ex-wereldkampioen Alain Schmitt. Ze liep hierbij verschillende verwondingen op, waaronder een gebroken neus.


Schmitt is inmiddels vrijgelaten, wegens gebrek aan bewijs. Zijn verklaring: "Ze is tegen dingen aangelopen." Sick! 🤷‍♂️🤦‍♂️

Vanwege de vrijlating van haar vermeende aanvaller plaatste Pinot woensdag een foto en verklaring op haar social media-accounts. Hier zijn ook duidelijk haar verwondingen te zien. "Justitie heeft besloten om hem vrij te laten. Waarom? Wat is hun oordeel waard tegenover mijn verwondingen en het bloed op de vloer van mijn appartement? Wat ontbrak er aan bewijs? De dood, misschien?”

'Ik dacht dat ik dood zou gaan'
Pinot schrijft verder: "In de nacht van zaterdag op zondag ben ik slachtoffer geworden van een aanval bij mij thuis door mijn partner en trainer. Ik werd beledigd, kreeg klappen, mijn hoofd is meerdere keren tegen de grond geslagen. En uiteindelijk ben ik gewurgd. Ik dacht echt dat ik dood zou gaan."

Het Openbaar Ministerie in Frankrijk is inmiddels in beroep gegaan tegen de vrijlating van Schmitt. Meerdere judoka's hebben Pinot het voorbije etmaal een hart onder de riem gestoken.