4 Nederlanders naar halve finale bij EK judo in Minsk

24 juni 2019

ANP

Judoka Henk Grol staat in de halve finale van de EK in Minsk. Na zijn zege op de Serviër Zarko Culum klopte de drievoudig Europees kampioen ook Stephan Hegyi.


Hij versloeg de Oostenrijker op ippon.

Nu tegen Toesjisjvili
Grol stuit in de halve eindstrijd van de klasse boven 100 kilogram op de als eerste geplaatste Georgiër Goeram Toesjisjvili. In dezelfde gewichtsklasse verloor Roy Meyer zijn kwartfinale van Oesjangi Kokajoeri uit Azerbeidzjan. Hij kan via de herkansingen nog maximaal brons pakken.

Steenhuis ook naar halve eindstrijd
Guusje Steenhuis staat in de halve finale van de klasse tot 78 kilogram. Zij was vrijgeloot voor de eerste 2 ronden en wierp in de kwartfinale Loriana Kuka uit Kosovo op haar rug. De als 1e geplaatste Steenhuis stuit in de halve finale op Marhinde Verkerk. De wereldkampioene van 2009 uit Rotterdam bereikte de laatste 4 met overwinningen op de Russin Aleksandra Babintsjeva en Anna Maria Wagner uit Duitsland.

Ook Van 't End nog in race
Noël van 't End heeft als 4e Nederlandse judoka de halve finales van de EK in Minsk bereikt. Hij vierde tegen de Brit Frazer Chamberlain zijn 3e zege op rij in de klasse tot 90 kilogram. Van 't End opende zijn Europese titelstrijd met een zege op de Sloveen David Kukovica. Hij klopte vervolgens ook de Fransman Axel Clerget.

Voor Jesper Smink (- 90 kg) en Michael Korrel (- 100 kg) zijn de EK na 1 wedstrijd voorbij.