Judoka Korrel pakt brons op Grand Prix Düsseldorf

Martijn Baars • 20:16, 26-02-2017 / Laatste Update: 16:58, 12-12-2023

Michael Korrel heeft Nederland bij de Grand Prix in Düsseldorf zondag de enige medaille van het toernooi bezorgd. Korrel, die uitkomt in de klasse tot 100 kilogram, won de bronzen plak door de Brit Benjamin Fletcher via een houdgreep te verslaan. De judoka nam daarmee revanche voor de Grand Slam in Parijs, waar hij 2 weken geleden net naast het brons greep.

Herkansing

Korrel ontdeed zich eerder op de dag in de 2e ronde van Daniel Herbst uit Duitsland, maar ging in zijn kwartfinale onderuit tegen de Rus Kazbek Zankisjiev. Door winst in de herkansing, hij versloeg de Duitser Karl-Richard Frey op ippon, kon hij later de eerste medaille voor Nederland binnenhalen.

Strijd om brons verloren

Karen Stevenson (-78 kilo) verloor de strijd om het brons van Klara Apotekar uit Slovenië. Ze eindigde uiteindelijk als vijfde. Larissa Groenwold, die in dezelfde gewichtsklasse uitkomt, ging al in haar eerste wedstrijd onderuit. Natalie Powell uit Groot-Brittannië haalde het beslissende punt op waza-ari binnen.