Judoka’s Korrel en Savelkouls veroveren goud op World Masters

14 december 2019

EPA

Michael Korrel heeft op de World Judo Masters in Qingdao goud gepakt in de klasse tot 100 kilogram. Ook Tessie Savelkouls stapte winnend van de tatami na haar finale in de klasse boven 78 kilogram.


De spannende partij tegen Aaron Wolf moest worden beslist in de golden score, nadat de judoka's in de reguliere tijd 2 straffen hadden gekregen. Daarin pakte Korrel met waza-ari de zege. De Nederlandse judoka had in de voorronden de Zweed Joakim Dvarby verslagen met ippon, dat lukte ook in de halve eindstrijd tegen Georgiër Varlam Liparteliani en tegen Otgonbaatar Lkhagvasuren uit Mongolië.

Savelkouls
Judoka Tessie Savelkouls heeft de titel veroverd in de klasse boven 78 kilogram. In de finale versloeg de 27-jarige judoka Irina Kindzerska uit Azerbeidzjan met waza-ari. Savelkouls is de derde Nederlandse judoka die goud pakte op de World Judo Masters naast Polling (-70 kg) en dus Korrel.

Savelkouls had op weg naar de finale de Bosnische Larisa Ceric, de Française Julia Tolofua en Jelyzaveta Kalanina uit Oekraïne verslagen. In de halve finale klopte ze de Chinese Shiyan Xu met ippon. In de finale was ze duidelijk sterker dan haar opponente uit Azerbeidzjan, maar kwam de score pas in de extra tijd.