Kim Polling verslaat Sanne van Dijke en pakt goud op Grand Slam in Abu Dhabi

25 oktober 2019

ANP

Kim Polling heeft vrijdag bij het Grand Slam-toernooi in Abu Dhabi het goud veroverd in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse judoka was in de finale te sterk voor haar landgenote Sanne van Dijke.


De 28-jarige Polling rekende na 2 minuten op ippon af met de 4 jaar jongere Van Dijke. Het was haar 1e toernooizege sinds haar Europese titel van vorig jaar in Tel Aviv. Lekker hoor!

Polling en Van Dijke zijn elkaars rivalen in de strijd om een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. De 2 troffen elkaar voor de 4e keer op een internationaal toernooi en iedere keer bleek Polling de sterkste.

Hoppakee
De judoka uit Zevenhuizen won in Abu Dhabi voor de 4e keer in haar loopbaan een Grand Slam-toernooi. Poah! De laatste keer dat ze dat presteerde was in 2014 in het Russische Tyumen. Ook was ze in 2014 succesvol in Bakoe en in 2013 in Parijs.

Polling was vanaf juni 2018 bijna een jaar lang uitgeschakeld door een hernia. Op de EK van eerder dit jaar in Minsk werd ze als titelverdediger al in de 2e ronde uitgeschakeld. Ook op de WK strandde ze eerder dan gewenst. De 4-voudig Europees kampioene werd in de 3e ronde gediskwalificeerd.

4e plek De Wit
Bij de mannen greep Frank de Wit naast het brons in de klasse tot 81 kilogram. Hij moest in de strijd om de 3e plek met ippon zijn meerdere erkennen in Vedat Albayrak uit Turkije.