Tessie Savelkouls stopt per direct met judo: ‘Mooi geweest, tijd voor iets nieuws’

8 oktober 2021

Proshots
Tessie Savelkouls Stopt met Judo Na Rentree

Tessie Savelkouls is gestopt als judoka. Vrijdag zette de 29-jarige Nederlandse een punt achter haar loopbaan. Savelkouls maakte het nieuws via Instagram bekend.


Als judoka kwam zij uit in de klasse boven 78 kilo. "Het is tijd om afscheid te nemen", opende Savelkouls haar verhaal. "Los te laten en iets anders te beginnen. Ik heb veel nagedacht en naar mijn gevoel geluisterd, en dis besloten."

Net terug
Het nieuws komt 2,5e maand naar haar rentree. In februari 2020 liep zij een zenuwscheur op in haar rechterbeen. Gevreesd werd dat Savelkouls nooit meer normaal kon lopen. Artsen gaven haar rentree 1 procent kans. Savelkouls revalideerde met succes en ging naar de Olympische Spelen in Tokio.

Daar werd ze in de 1e ronde uitgeschakeld. Savelkouls gaat haar studie als docent nu verder afronden. Trots is ze (nog) niet, schreef zij verder. "Ik kan niet zeggen dat ik trots ben op de resultaten die ik door de jaren heen heb behaald, want dat ben ik niet", klonk het.

Memories
"Ik heb het gevoel dat er veel meer voor mij te bereiken was. Ik kan wel zeggen dat ik trots ben op de momenten die ik heb beleefd met alle mooie mensen die ik heb ontmoet. Dat neem ik de rest van mijn leven mee."